Startsida

Bilder

E-mail

Volvo BM Bv 202
  Gå till sida om skogskonvertering

 

Bv 202 väger 4200kg, tar förare + 9 passagerare. Klarar 1,1 m hinder, 3,6m diken, 60% lutning, 40% sidolutning och är amfibiegående utan förberedelser. Ett mycket lågt marktryck gör att den kan köras på myrar och blötmarker. Marktrycket är lägre än ditt eget. Gummibanden förstärkta med flera stålwires är mycket hållbara och vagnen kan även köras sommartid på barmark. Klarar upp till 2 tons last. Volvo BM i Arvika har tillverkat omkring 5000 ex. mellan 1962-81. Huvudsakligen 2 versioner. En tidig (Svenska och Norska armen), Mk II (Norska armen och NATO). Mk II har lite större motor, Orbitrol styrning och ZF växellåda.
Min tanke är att på denna hemsida samla och sprida information och kunnande om dessa fordon. Jag har själv flera Bv 202. Mitt intresse väcktes då jag blev mycket imponerad av robustheten och den höga kvaliteten och inte minst den nästan otroliga framkomligheten i terräng. Med en skicklig förare går det nästan inte att köra fast. Då Försvaret tyvärr skrotat nästan alla sina Bv 202 finns också god tillgång på billiga reservdelar. Många delar från Volvo Valp kan användas. Finns också god tillgång på nästan nya band. Det är också lätt att sätta i andra motorer och växellådor, ex diesel och automatlåda.
Har du kunskaper, bilder, broschyrer, artiklar, böcker, reservdelar eller annat intressant så hör av dej till mej. Jag köper eller lånar för kopiering. Jag är tacksam för alla bidrag. Bo-Göran Knutes, tel 08-6400749, eller email: bg@knutes.se

 

 

 

 

 

 

 

 
 
©2001 Bo-Göran Knutes