Startsida

E-mail

Volvo BM Bv 202 och Hägglunds Bv 206

Välkommen till en hemsida om Volvo BM Bv 202 och Hägglunds Bv 206
Min tanke är att på denna hemsida samla och sprida information och kunnande om dessa fordon. Jag har själv flera Bv 202 och har bara egen erfarenhet av dessa ännu. Det kommer därför att finnas mest material om Bv 202 till att börja med. Mitt intresse väcktes då jag blev mycket imponerad av robustheten och den höga kvaliteten och inte minst den nästan otroliga framkomligheten i terräng. Med en skicklig förare går det nästan inte att köra fast. Till Bv 202 finns också god tillgång på billiga reservdelar. Bv 202 är också lätt att bygga om till andra motor och växellådsalternativ, ex diesel och automatlåda.Chassien från Bv202 kan också användas för bygge av specialfordon. Flera vassklippare har byggts på dessa chassien. Se bilden ovan. Mera info om dessa fordon

Jag kommer också att lägga in material om Studebaker M29 och andra bandfordon om jag hittar något intressant. Det kommer också att finnas köp och säljannonser även för andra terrängfordon.

Har du kunskaper, bilder, broschyrer, artiklar, böcker, reservdelar eller annat intressant så hör av dej till mej. Jag köper eller lånar för kopiering. Jag är tacksam för alla bidrag. Bo-Göran Knutes, tel 08-6400749, eller email: knutes@telia.com.

©2002 Bo-Göran Knutes